Vluchtig verbonden

Zoals onze woorden samenvloeien raakt mijn blik verstrengeld in de jouwe. Ik kleur je lippen rood. Intens en onverwachts. Vormen onze lichamen zich tot een krachtig silhouet.

Zo’n vijftig jaar geleden zou dit silhouet symbool staan voor liefde en intimiteit. Gisteravond had niks te maken met onverklaarbare chemie. Geen zijdelingse zwoele blikken, gespeel met mijn haar of de aroma van een houtachtige parfum. Het was mijn telefoon die zich – enkele uren voor de lichaamscontouren op de muur verschenen – vormde tot een magnetisch gebied. Het spel van aantrekken en afstoten begon en middenin het spanningsveld vond ik mijn tegenpool. Tien zinnen en twee visuele knipogen later rinkelde de deurbel. Ik voelde de spanning die bij het openen van de deur doorbroken werd met één kus op mijn wang. De onbekende tegenpool en ik, naast enkele vage facebookvrienden hadden we geen enkele connectie. Het was dan ook vooral de merlot uit het schap van de avondwinkel die ons verbond. De dieprode drank transformeerde tot een spraakwaterval en eindigde nog dezelfde avond in minuscule waterdruppels op de ruit.

Zoals de waterdruppels verdampte verdween het krachtige silhouet. En werd het jij en ik in plaats van wij. Als liefde en intimiteit. Ooit onlosmakelijk verbonden, vandaag mijlenver uit elkaar.

Geschreven door Marijke Bleijswijk. Gepubliceerd door VW Mag.